maandag 16 november 2009

ANWB en de negatieve files

Bestaat er zoiets als een file met een negatieve lengte?
Als je de ANWB file informatie moet geloven, dan wel.Voor de duidelijkheid: Breukelen ligt tussen Maarssen en Vinkeveen.

Als tussen Maarssen en Breukelen 3 kilometer file staat, en tussen Maarssen en Vinkeveen 2 kilometer, dan moet er ergens tussen Breukelen en Vinkeveen een file van -1 kilometer staan.

Overigens kost die file met negatieve lengte nog wel 6 minuten extra vertraging.

Update:
Met dank aan Dennis Mooij van de ANWB is er duidelijkheid gekomen. Er stond dus een file die begon na Maarssen en voor Breukelen ophield. Dat noemen we een file 1, de file tussen Maarssen en Breukelen. File 2 begon voor Breukelen (dat noemen we dus vanaf Maarssen) en hield op voor Vinkeveen.

3 opmerkingen:

Dennis Mooij zei

Uw opmerking is heel begrijpelijk. Toch is de weergave zoals u die schetst correct en de enige juiste manier van weergave van (sommige) files. U zou er even kaart met afritnamen bij moeten pakken.
Laat ik het voorbeeld van de A1 nemen. Stel, er staan zoals zo vaak diverse files op de A1 Amsterdam richting Amersfoort: de eerste file loopt van iets voor knooppunt Eemnes tot net na de afrit Eembrugge. Dat heet deze file dus: A1 Amsterdam richting Amersfoort tussen Laren en de afrit Bunschoten (want: NA Eembrugge). De tweede file staat iets na de eerste file (laten we zeggen een tussenruimte van 1 kilometer), maar wel VOOR de afrit Bunschoten en loopt door tot voor Hoevelaken. Dan heet deze tweede file dus logischerwijs: tussen Eembrugge (want: VOOR Bunschoten) en Hoevelaken.

Dan krijgen we dus:

A1 Amsterdam->Amersfoort tussen Laren en afrit Bunschoten 6 km
A1 Amsterdam->Amersfoort tussen Eembrugge en Hoevelaken 6 km

Dan lijken de locaties elkaar te kruisen, maar dat is dus niet, zoals het voorbeeld laat zien.

Op de ene weg komt dit fenomeen wat vaker voor dan op de andere omdat op bepaalde wegen, zoals de A1, de tussenruimte erg kort is.

Groet,
Dennis Mooij
ANWB Verkeersinformatie

Ilse zei

Hulde voor de ANWB en Dennis Mooij in het bijzonder dat ze de moeite hebben genomen om te reageren!

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good