vrijdag 17 december 2010

Niet meer interessant

De volgende passage komt uit een email die ik deze week ontving van Computable
Computable Magazine is een betaalde vaktitel die alleen voor een specifieke doelgroep gratis te ontvangen is. Onlangs heeft Computable haar beleid gewijzigd en de criteria voor een gratis abonnement aangepast.

Computable wordt uitsluitend gratis verspreid aan:
  • ICT-ers werkzaam in Nederland die als budgethouder, als formele eindbeslisser of vanuit een inkoopfunctie betrokken zijn bij de inkoop van ICT-producten en –diensten.
  • ICT-professionals die in een functie werkzaam zijn waar veel vraag naar is op de Nederlandse arbeidsmarkt..
Volgens de gewijzigde criteria komt u helaas niet meer in aanmerking voor een gratis abonnement en ontvangt u op 17 december 2010 het laatste gratis nummer van Computable

Computable hanteert een hele andere definitie van veel. Ik zie nl. enorm veel advertenties op vacaturesites die prima bij mij passen. Voor Computable ben ik niet meer interessant.

Gelukkig is het wederzijds.

Het blad is al jaren op z'n retour en een twee-wekelijks blad over de ontwikkelingen in de IT loopt bij voorbaat twee weken achter op de nieuwsverstrekking via de reguliere kanalen (lees: internet). Computable is wellicht nog interessant voor mensen die onder een steen leven, verstoken van een internetverbinding. Maar of die er veel zijn ...

Een IT blad past prima in het rijtje ponskaart, floppydisk en inbelverbinding.

3 opmerkingen:

Ruben zei

Vandaag kreeg ik een brief van Computable met dezelfde inhoud. Onbegrijpelijk aangezien ik ook als IT professional werkzaam ben met als specialisatie Unix/Linux. Niet echt een niche markt meer.

Dennis zei

zelfde email ontving ik ook ..

dus wat doe ik ..

aangezien ik van baan veranderd ben: ik vraag een nieuw abonnement aan op het adres van mijn werkgever

en guess what?

Ik ben weer interessant genoeg..

Cor zei

Heb dezelfde brief ontvangen. Werk al jaren als solution architect voor een grote ICT dienstverlener, maar dat past bij Computable in geen enkel hokje. Je zit dan al gauw in "overige ICT functies" of "ICT consultant".
Heb nog geprobeerd een vlag te vinden die de lading wel dekt, maar Computable mailt mij: "De reden waarom uw verzoek afgewezen wordt, is dat u geen geldige functie heeft."

Onbegrijpelijk deze actie...