donderdag 20 september 2007

Het grote geheel

Leuk natuurlijk, een badkamerontwerp, maar hoe valt dat op z'n plaats in het grote geheel. Nou zo dus:

(voor de liefhebbers met ergomannetjes)

De oplettende lezer zal direct gezien hebben dat ik weer terug ben op een eerder ontwerp. Het muurtje waaraan de wastafel kwam te hangen nam al het licht weg en zorgde ervoor dat de badkamer een donker hol werd. Daarnaast was er geen ruimte voor een grote douchedeur (90cm). Wellicht zou een douchedeur helemaal niet nodig zijn, of zouden dubbele deurtjes (2x 45cm) een oplossing geweest zijn.
Door de zijwanden van de douche deels op te trekken uit glazen bouwstenen komt er veel meer licht binnen.

De deur tussen kantoor en badkamer lijkt vreemd, maar mocht ik m'n huis ooit willen verkopen, dan is het maar zeer de vraag of een volgende eigenaar wel zo'n gigantisch groot kantoor wil hebben. Veel mensen zullen het liever gebruiken als een slaapkamer voor een kind of voor logees.
Wellicht dat ik gewoon een kast voor de deur zet. I.v.m. de webcam is het toch geen 'veilige' deur. ;-)

En 'vroeger' zag het er zo uit:

De badkamer was alleen bereikbaar vanuit de slaapkamer en er zat nog een inloopkast tussen badkamer en kantoor geklemd.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er goed uit. Valt me alleen wel op dat die rgomanetjes zich aan het vermenigvuldigen zijn.

Sus

Niek zei

Dat van die ergomannetjes verontrust mij ook enigzins.
Wel jammer dat dat andere ontwerp niet kan want die zag er op de tekentafel wel leuker uit.

Matthijs zei

Een ergomannetje was de hele tijd al buiten beeld, want die was druk aan het bloggen. Het lopende ergomannetje zit nu op het toilet, het toilet-ergomannetje is z'n handen aan het was, het wasbak-ergomannetje was moe en is al naar bed gegaan en het douchende ergomannetje is onderweg naar beneden, om koffie te gaan zetten. Bezige baasjes hoor, die ergomannetjes.

Ninia zei

Begrijp ik nou goed dat jij een deur gaat maken voor de volgende bewoner? Dat vind ik wel vergaand. Leuk om het geheel te zien. Ik had geen idee dat je zo dicht bij de badkamer zit, maar ja als je die deur gaat wegwerken met een kast moet je nog een eind omlopen ;)

marbel zei

Je bent dat krappe van die inloopkast kwijt, maar het is wel zonde dat je eigenlijk niet veel wint in de douche.

Is het niet handiger om de wc in de hoek bij de deuren te doen, aangezien je daar het vaakst gebruik van zal maken? En dan misschien de douche waar de wc nu is, kun je die hele hoek gebruiken en een lekker brede douche maken.

Matthijs zei

Op dit moment heb ik alleen beneden een toilet, dus dat omlopen, dat is wel te doen. :-)

De plaats van het toilet is vast, omdat ik op die plek met een schuin dak zit en alleen met een toilet is die ruimte goed te benutten. Zelfs een wastafel zou niet lukken, want dan moet er een scheve spiegel hangen. Zie
hier.


Enne toilet het meest gebruikt? Niet als je na toiletbezoek je handen wast. ;-)

wallie zei

Ik zou de deur laten waar die was en van de hele inloopkast een douche maken. Dan dus geen extra deur en de wastafel tegen de muur van de douche aan. Dan heb je pas een lekker grote douche!

Ninia zei

ik vind het wel een goed idee van wallie.

marbel zei

hoewel ik het in principe met je eens ben denk ik dat je dan de leidingen en afvoermogelijkhedenen echt moet gaan verleggen.