zondag 30 september 2007

Projecten in de pijplijn

Project 'Badkamer' is nog lang niet afgelopen en ook project 'Minder Matthijs' is nog niet klaar, maar toch is het tijd om eens na te denken over nieuwe projecten. Ik heb al een aantal projecten in m'n hoofd zitten. Twee daarvan zijn goede kanshebbers om binnenkort op gestart te worden.

Het eerste project is project 'Matthijs beweegt', waarmee ik mijn conditie wil verbeteren. Nu loop ik inmiddels al niet meer te hijgen als een pakpaard als ik via de trap naar de derde verdieping loop, maar echt geweldig is mijn conditie nog niet. Die crosstrainer die al maanden op mij staat te wachten moet maar eens ingezet gaan worden. Misschien ga ik ook iets doen aan hardlopen. Een keertje meedoen aan de Haarlemse Grachtenloop (9,2 KM) lijkt me wel leuk en als dat te makkelijk mocht zijn, dan is er ook nog een halve marathon te lopen in Haarlem. Ik ben er alleen nog niet uit hoe ik mijn voortgang met dit project wil gaan bijhouden. Conditie valt niet zo makkelijk van een weegschaal af te lezen.

Een tweede project is project 'Matthijs taler Svenska'. Inderdaad, de Zweedse taal leren. Ik ben nooit een talenwonder geweest en daarom lijkt het me een goed idee om daar toch iets mee te gaan doen. Iets doen wat je makkelijk afgaat, dat kan iedereen tenslotte wel. De keuze voor Zweeds is vooral omdat ik het een mooi land vindt en er zeker nog wel eens naar toe zal gaan op vakantie. Emigratie naar Zweden lijkt me ook wel wat, maar ik weet nu nog te weinig van de cultuur, het politieke klimaat en de maatschappij om daar nu al echte plannen voor te maken. Voorlopig kan ik het in Nederland nog wel even volhouden.

Een derde project, het vervangen van de aanbouw aan m'n huis, ga ik beginnen als project 'Badkamer' de afrondingsfase nadert.

10 opmerkingen:

Niek zei

Als je wil heb ik wel hardlooptips en dan vooral hoe je in het begin jezelf niet naar de mallemoer loopt. Als je denkt dat 9,2 km een eitje is, hoor ik je nog wel. :-)

Matthijs zei

Hoe 'hard' is hardlopen eigenlijk?
;-)

Nee, ik denk niet dat 9,2 km een eitje zal zijn, maar wie weet, verras ik mezelf (en de mensen die mij kennen).

Anoniem zei

http://www.hardloopschema.nl/

Ken je die? Is wel handig om het op te kunnen bouwen.

En Zweden, mooi land, maar wel ver weg hoor.

Groetjes Sus

Anoniem zei

Loop je je zelf niet voorbij(:-)?
We komen zeker langs in Zweden!
M

Matthijs zei

Zweden en hardlopen horen niet bij elkaar hoor. Dus dat ver weg, dat maakt niet zoveel uit. :-)

En nee, hardloopschema.nl kende ik nog niet, maar ik heb me ook nog helemaal niet ingelezen.

dutchmarbel zei

Er zijn diverse hardloopclubs in Haarlem, waarbij je één keer per week met zijn allen loopt en een schema maakt of juist oefeningen doet en de andere keer kun je zelf lopen.

Conditie kun je het beste meten door je hardslag op te nemen. Makkelijkste manier is om net na de inspanning je pols te nemen, 3 minuten te wachten en weer je pols te nemen. Hoe sneller je hartslag weer terug naar normaal is, hoe beter je conditie is.

Anoniem zei

Het woord saai staat niet in jouw woordenboek. Altijd in beweging! En Zweden;ik zou zeggen folja du hjarta!
Meermin

Anoniem zei

O ja voor de goede uitspraak, er staan puntjes op de "o" en op de 2e "a".
Meermin

Matthijs zei

Zonder een Zweeds woordenboek er op na te slaan gok ik dat er staat: Volg je hart!

Anoniem zei

Ja, ja en waarom was je aan het bladeren in dat dikke boek ;-)?
Meermin