dinsdag 9 oktober 2007

And so it begins ...

Vandaag is project 'Matthijs beweegt' dan officieel begonnen. Vanochtend stond ik om 5 over 6 op de crosstrainer en ben ik begonnen aan het voor mij misschien wel langstdurende project ooit. De komende maanden zal ik dagelijks op de crosstrainer staan, met uiteindelijke doel dat ik de straat op ga, om te gaan hardlopen. Met mijn huidige conditie zou het al snel voortstrompelen worden, i.p.v. hardlopen en die aanblik wil ik mijn mede-Haarlemmers besparen. Het duurt dus nog even voordat de hardloopschoenen aangaan.

Voorlopig heb ik nog geen eens hardloopschoenen, want die moet ik me nog laten aanmeten. Maar ik heb geen haast, want het duurt nog wel even voordat ik de straat op ga. Tot die tijd zal ik me nog verder gaan inlezen in trainingsschema's, lokale loopgroepen en looptrainingen, technieken, tips en de ervaringen van andere lopers. Verscheidene hardlopers hebben me al gewaarschuwd dat, wanneer je eenmaal begint aan het hardlopen, het nogal verslavend kan zijn. Dat lijkt me niet zo'n probleem.

Medio volgend jaar wil ik aan tenminste 1 recreatieve loop meedoen, om aan mezelf te bewijzen dat ik fit ben. En nu het hier om mijn blog staat, waar de hele wereld het kan lezen, is er geen weg meer terug.

Ik zal lopen!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

En wanner krijgen we een foto van je na 7 minuten trainen(:-)?
'k vind het trouwens knap van je!
groetjes m

Niek zei

Ah, meteen ook al een loopje op het programma. Jij bent wel heel dapper.
Zet hem op!

barcon zei

kerel.. heel goed hoor... wie weet is die ene recreatieve loop wel de marathon.
gr barry

Anoniem zei

5 over 6???, dan draai ik me nog een keer om. Ik vind het goed van je dat je zo vroeg gaat trainen. Heb je er wel de hele dag plezier van:-)! Ga zo door!!!!
Meermin
p.s.
Heb je de webcam meegenomen tijdens het crossen, of gewoon een storing?

Matthijs zei

Foutje in de webcam software.

Anoniem zei

....zeker ook het schermpje schoongemaakt, heb nu een super scherp beeld (zelfs zonder bril;-)
Meermin

Matthijs zei

Scherper beeld zal komen doordat er nu meer daglicht binnenkomt (luxaflex verstellen helpt) en van meer licht worden camera's blij en dan doen ze beter hun best.