maandag 15 oktober 2007

Vriendelijk

Vandaag is er weer een 'actie' op internet. Een oproep aan bloggers om iets te schrijven over het milieu. Het leefmilieu, niet het sociale.

Bloggers Unite - Blog Action Day

Nu wil ik best wel meedoen met deze actie, want het kan zeker geen kwaad als mensen eens nadenken over het milieu. Over wat hun aanwezigheid op deze planeet betekend voor volgende generaties. Zullen wij bekend staan als 'de verspillers' of doen we het niet zo slecht.

Zelf ben ik er wel uit denk ik. De opwarming van de aarde houden we niet meer tegen. Wellicht kunnen we het iets vertragen, maar dat de wereld er over 100 jaar anders uit zal zien, daar ben ik van overtuigd.

Ondanks dat zit er op mijn voordeur een 'NEE/JA' sticker. Het bespaart een hele berg papier. Liefhebbers van reclamefolder kunnen ze ook online bekijken op de website http://www.reclamefolder.nl/. Naast de berg papier bespaart het mij ook nog eens wat heen en weer geloop naar de papiercontainer.

Gloeilampen heb ik al heel lang niet meer in huis. Alles is vervangen door spaarlampen, halogeen of LED verlichting en de energie die deze dingen opslurpen die komt van Greenchoice en die ruikt bijna naar bloemmetjes, zo groen is het. Omdat de tarieven hetzelfde waren als bij de Nuon en overstappen erg eenvoudig was, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik voel me nu veel minder schuldig als ik een computer een hele dag aan laat staan. Hij draait immers op 100% groene energie.

Tot slot zijn er ook nog, namens mij, mensen aan het werk om de wereld ietsje mooier te maken. ASN bank zet mijn spaargeld verantwoord in, voor een betere wereld. En ze geven mij ook nog eens een leuke rente.

Waarschijnlijk kan ik nog veel meer dingen doen voor het milieu. En waar ik dat op een eenvoudige manier kan doen, zal ik het ook zeker niet laten. Maar ik vind mezelf nu al behoorlijk vriendelijk.

Edit:
En ik koop geen Apple produkten:
nu.nl
Greenpeace

3 opmerkingen:

Margo zei

Hallo Matthijs,

Nou, volgens mij ben jij erg goed voor het milieu bezig! Leuk om te lezen.

Anoniem zei

het rij-gedrag van jou is trouwens niet zo milieu vriendelijk!
liters ruitenvloeistof gaan er door heen...uiteindelijk rechtstreeks het grondwater in....

Matthijs zei

Ha, maar dat compenseer ik door maar 4 dagen te werken, rij dus minder en dus vervuil ik maar voor 80% ;-)