zaterdag 3 oktober 2009

Ministerie van BuZa overtreed de wet

Op vrijdag 2 oktober ontving ik weer een mailtje van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin o.a. staat:
Beste ontvanger van dit bericht,

Graag zouden we je aandacht nogmaals willen vragen in toelichting op het vorig tussentijds bericht.


Ze vroegen mij in dat vorige mailtje om me af te melden als ik geen nieuwsbrieven van hen wens te ontvangen. Een z.g.n opt-out.

Het mailtje gaat verder.

Omdat Europahoortbijnederland.nl het je gemakkelijk wilde maken, vroeg de redactie in een tussentijds bericht om actieve afmelding van de nieuwsbrief. Dit in verband met de nieuwe Telecomwet. Toestemming vereiste in dit gestuurde bericht geen actieve actie, maar slechts het verwijderen van het mailtje. Dit is echter niet afdoende. Daarom vragen wij je alsnog om actieve aanmelding voor de nieuwsbrief van Europahoortbijnederland.nl.

Excuus voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
De redactie van Europahoortbijnederland.nl


www.europahoortbijnederland.nl
De nieuwsbrief van de website www.europahoortbijnederland.nl brengt je op de hoogte van het laatste nieuws, discussies en weblogs - van onder meer staatssecretaris Timmermans - over Europa.


Ze hebben een fout gemaakt bij BuZa, door eerder een opt-out (expliciete afmelding) mailtje te versturen. Dat is sinds 1 oktober niet meer toegestaan, zoals ze zelf ook vermelden in hun eigen mail:

Nieuwe wet
Per 1 oktober 2009 treedt de nieuwe Telecommunicatiewet in werking. Deze wet verplicht verzenders van digitale berichten vooraf eenmalig om expliciete toestemming te vragen aan de ontvangers.


Ze hebben mij als ontvanger niet expliciet om toestemming gevraagd en toch mij een mail gezonden op 2 oktober. M.a.w. ze hebben de wet overtreden.
Jammer, een overheid die zelf het verkeerde voorbeeld geeft.

1 opmerking:

Anoniem zei

zeer interessant, bedankt