maandag 17 december 2007

Baanopzegservice

Het gebeurt zelden dat ik voor m'n werk software schrijf, die voor iedereen toegankelijk is.
Meestal zijn het bedrijfsapplicaties, die alleen bereikbaar zijn op het intranet van de klant, verstopt achter firewalls, of waar je zonder gebruikersnaam en wachtwoord niet verder komt dan de beginpagina. Niets mis mee, maar het is ook wel eens leuk om te laten zien waar je nou iedere dag zoal mee bezig bent op het werk.

Voor de Devoteam recruitment afdeling ben ik de laaste tijd, vooral in de verloren uurtjes, bezig geweest met een tweetal websites.

Eentje daarvan is de baanopzegservice.

Op deze website kunnen bezoekers een op maat gemaakte ontslagbrief opstellen, door een aantal vragen te beantwoorden. Uiteraard met een vette knipoog.

Mocht je het eens willen proberen, ga dan vooral je gang. De gegevens die je invult voor de brief worden nergens opgeslagen, maar je mag ook gewoon een valse naam opgeven als je dat prettiger vind.

De andere website waar ik aan gewerkt heb is de nieuwe website van Devoteam recruitment.

Deze kun je vinden op www.joindevoteam.nl. Een collega is ooit met deze site begonnen en ik heb de laatste puntje nog even op de i gezet. Het uiterlijk van beide sites is vrijwel identiek, hoewel de baanopzegservice op dit moment een licht kersttintje heeft.

Officieel worden deze sites pas morgenochtend om 11:00 uur bij het grote publiek bekend gemaakt, dus jullie hebben een primeur!!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Kan de voorbeeldbrief niet openen. Zal wel weer aan m'n compu liggen...

Ziet er verder goed uit hoor

Sus

Matthijs zei

Heb je geen Acrobat reader op je laptopje?

Anoniem zei

Jawel hoor, krijg nu twee foutmeldingen, kan het bestand niet vinden (die kreeg ik net ook) en de tweede melding, die ik net niet kreeg is dat acrobat reader dit bestand niet kan openen omdat er een gemeenschappelijk dialoogvenster is geopend.

Sus

Anoniem zei

mmm, en nu probeer ik t weer en lukt t wel. Komt vast door die aanpassing die ze moesten doen...

Sus

Matthijs zei

Toch die rare computer van jou :-)

Anoniem zei

nu maar hopen dat deze sites niet zovaak down gaan als die brakke portels van je van vroegah :-)

Matthijs zei

Die portals die down gingen, dat was uiteraard gewoon de schuld van het deployment team, die niet wisten hoe ze met een kwaliteitsprodukt om moesten gaan. :-)