donderdag 20 december 2007

Goede voornemens

"Heb je nog goede voornemens?"

Wie hoort deze vraag niet aan het eind van het jaar? Alsof goede voornemens iets is waar je op 1 januari mee moet beginnen. Nee, als ik me iets goeds voorneem, dan doe ik dat per direct en ga ik het niet lopen uitstellen. Dat uitstellen tot een bepaalde datum, dat is een soort cadeautje aan jezelf. Nog even 'zondigen', voor het zover is. Niets voor mij. Ik ben meer van het beslissen en doen.

Mijn voornemen om meer te bewegen bevalt me al enige tijd goed. Heel goed zelfs. Maar om mezelf straks niet voorbij te lopen (pun intended) heb ik besloten om aan een looptraining mee te gaan doen.

Op 5 januari start er een loopcursus in Haarlem, ter voorbereiding van 1 of meerdere lopen in Haarlem en omstreken. Komend jaar zal ik elke zaterdagochtend anderhalfuur lang, samen met andere loopgekken, de voortgang van de afgelopen week evalueren, technieken aanleren en bijsturing krijgen en natuurlijk vooral veel lol hebben aan het bezig zijn met hardlopen.

Na overleg met de trainer, heb ik besloten om me in te schrijven voor het gehele traject en ga dus in 2008 aan 3 recreatieve lopen meedoen. Dus pak de agenda maar vast en noteer:

Ja, dat laatste is geen typefout. Een halve marathon in september. Ik lijk wel gek!

Volgens de trainer is dat, ook voor een beginner, heel goed mogelijk, mits ik gemotiveerd ben en tenminste 3 keer per week ga trainen. Gemotiveerd ben ik, dus dat drie keer per week trainen gaat zeker lukken. Hoewel het mij op dit moment nog echt onmogelijk lijkt dat ik in september een halve marathon loop, durf ik het met goede begeleiding wel aan om er toch voor te gaan.

Dus dat is mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar.

Heb jij nog goede voornemens?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Matthijs dit is voortvarend, of hardgelopen?(-:),we zetten het in de agenda en indien mogelijk komen we supporteren.
M.

Niek zei

Mijn hemel! Ik ben al jaren aan het trainen om de tien kilometer te halen en jij gaat dat even in drie maanden doen! Nu ben ik niet zo gedisciplineerd als jij dus ik heb er alle vertrouwen in dat je ambiteuse plan gaat lukken. Wie weet loop ik in Hoofddorp wel met je mee. :-)

Ninia zei

ik heb een heleboel goeie voornemens en vind het altijd heerlijk om het nog even uit te kunnen stellen tot 1 januari ;) Het lopen van de halve marathon is daar niet bij trouwens.