zaterdag 5 januari 2008

In de groep

Zaterdagochtend 9:25, parkeerplaats sporthal in Haarlem

Als ik met de auto de parkeerplaats oprij, dan zie ik echt overal mensen in hardloopkleding. Heel veel groepjes, van verschillende afmetingen en samenstelling. Omdat ik geen email heb ontvangen, weet ik niet wat er is afgesproken over het verzamelen, dus zal het even zoeken worden naar mijn groepje. Ik parkeer de auto en loop direct maar op 1 van de grotere groepen af. Maar op het jasje van de trainer staat de naam van die andere hardloopwinkel in Haarlem. Niet mijn groepje dus.

De andere grote groep blijkt wel van Run2Day te zijn en de trainster heeft m'n naam zelfs op de lijst staan. Na een korte uitleg vertrekken we met een heel rustig tempo richting Middenduin, om daar onze training te starten, met 14 cursisten (11 vrouwen, 3 mannen). Even wat rekoefeningen en dan is het tijd voor de techniek. Zoals ik al had verwacht, ik loop verkeerd. Je moet je voorover laten vallen om vooruit te komen en dat niet doen door je steeds af te zetten, want dat is hardstikke vermoeiend. Iets waar ik de komende week dus hard mee aan de slag zal gaan. Letten op hoe ik loop.

Na wat oefenen is het tijd voor wat intervaltraining. Er zijn drie mensen met een hartslagmeter en die krijgen elk een groepje, waarvoor ze het tempo moeten aangeven. Mijn hartslagmeter maakt mij de haas van het groepje met het hoogste tempo, de meest ervaren lopers. Met z'n 3-en lopen we gezellig kwebbelend onze rondjes en voor we er erg in hebben is de training al weer bijna afgelopen. Tijd om terug te lopen richting parkeerplaats, onderweg nog even de zonnegroet brengen en een serie rekoefeningen doen en het zit er op.

Vanaf volgende week zijn we al met eentje minder, want 1 van de mannen stapt over naar de groep met gevorderden. Ik zou daar volgens de trainster misschien ook wel passen, maar ik blijf toch nog maar even bij deze groep. Mocht ik merken dat het niet zwaar genoeg is, dan kan ik altijd nog overstappen.

Een ding weet ik wel, het hardlopen bevalt me nog steeds erg goed en met zo'n hele groep lopen is ontzettend leuk.

2 opmerkingen:

Ninia zei

wat een enthousiast verhaal! ook leuk om te merken dat je al bijna geen beginner meer bent. maar waar zijn de mannen? 11-3 is wel een groot contrast.

Niek zei

Geweldig leuk om te lezen.
En ja, lopen begin je met je vooral zo min mogelijk in te spannen. Tenminste zo heb ik het geleerd. Houd je het ook veel langer vol.
Ook leuk dat je lekker aan het kwebbelen was, zie je dat dat het juiste tempo is? ;-)