vrijdag 11 januari 2008

Sporten is gezond he?

Mijn standaard uitspraak, als ik vroeger een sporter tegenkwam met een blessure, was "Sporten is gezond he?". Makkelijke uitspraak, voor iemand die zelf niet sport en ook nooit blessures heeft.

Zaterdag ben ik na afloop van de hardlooptraining met de auto naar huis gereden. Thuisgekomen stap ik uit en voel direct een scherpe pijn in m'n rechterknie. En die zit er nu, bijna een week later, nog steeds in. M'n knie buigen, staan, dat gaat allemaal pijnloos, maar zodra ik ook maar een stap verzet, is het tanden op elkaar. Omdat ik genoeg horrorverhalen ken van knieblessures, ben ik vandaag toch maar eens naar een arts gegaan. Na wat gebuig, getrek en geduw was haar diagnose: Overbelaste peesaanhechting.

Dat was ook al mijn vermoeden en helaas is de enige remedie: rust.

Mijn hardloopclubje ga ik maar vaarwel zeggen, want de komende weken zal er van hardlopen helemaal niets terecht komen. De 10KM ,begin april in Hoofddorp, die zal ik laten schieten, want de opbouwperiode, die al ambitieus was, is nu gewoon tekort.

Sporten is gezond? Ik ben nog niet helemaal overtuigd.

Maar ik kom terug en ga het hardlopen weer oppakken, zodra ik hersteld ben, want zo makkelijk laat Matthijs zich niet uit het veld slaan.

5 opmerkingen:

Niek zei

Wat ontzettend balen! En ook zo ongelofelijk jammer want ik had me helemaal verheugd om samen in Hoofddorp te gaan rennen. Hmmmmm.
Ik had er al zo voor gevreesd dat het mis zou gaan want je ging zo hard van stapel. Hopelijk een snelle genezing en daarna vol vreugde en beleid weer verder gaan.

Anoniem zei

Wat vervelend voor je!! Mag je nu ook niet op je crosstrainer?? Als je wilt trainen kan je nog altijd je hersens trainen of heb je dan ook kans op blessures ;-).
Beterschap!
Nelleke

Matthijs zei

Helaas, ook de crosstrainer lukt niet. Dus dan inderdaad maar de conditie van die grijze pulp in m'n hoofd wat verbeteren. ;-)

Dennis zei

Je ken ook nog altijd gaan zwemmen .. in de 30 jaar dat ik zwem / zwom nog nimmer een echte blessure gehad dat ik echt moest stoppen met zwemmen.

Gezonder dan hardrennen

Matthijs zei

Beetje jammer dat zwembaden om 6 uur 's ochtends nog allemaal gesloten zijn.